Joita Lucian- fotograf de nunta din Bucuresti pentru amintirea unui vis devenit realitate

11009163_877330232305428_7230977453499145325_nÎntind mâna cu teamă și emoție spre albumul cu elegantele coperți din piele. Acolo e o comoară. Simt un amalgam de emoții: sunt nerabdătoare, încântată și foarte puțin îngrijorată. Oare cum am ieșit?… 

Acolo se află comoara mea, acolo e amintirea unui vis devenit realitate. Acolo sunt pozele de la nuntă…

Și oricât de puțin timp ar fi trecut de la acea zi magică, tot nu pot să nu-mi doresc să pot da timpul înapoi să trăiesc acele clipe la infinit. Dar măcar pot revedea clipele încărcate de emoție, și le pot păstra pentru totdeauna.

Alegerea unui fotograf s-a plasat dintotdeauna printre primele sarcini de care o mireasă trebuie să se ocupe. Și, sinceră să fiu, înclin să cred că este și cea mai importantă. Poți să ai parte de o zi minunată, de o petrecere reușită și de neuitat alături de prieteni și familie, nici nu mai contează așa de mult cum ești imbrăcată (da, chiar am spus  scris asta!) sau unde te afli, dacă ai alături persoanele importante pentru tine, dacă dansezi, cânți, te distrezi și faci totul de neuitat. Pentru că, până la urmă, atmosfera e ceea ce contează la o nuntă, și cred că în această privință ne putem pune de acord cu toții. Dar dacă nu ai o persoană de încredere, talentată și determinată să captureze cele mai frumoase momente, pierzi șansa de a le retrăi de fiecare dată când le vezi imortalizate într-un cadru; pierzi momentul în care îți chemi copiii sau nepoții și le întinzi ,cu lacrimi în colțul ochilor, câteva poze. Nu, nu le pierzi din memorie, nu dispar, dar parcă sunt mai îndepărtate, parcă iți e mai greu de fiecare dată când retrăiești amintirea lor, parcă nici nu poți fii sigur că tot basmul ăsta ți s-a întâmplat sau nu cu siguranță.993739_625366377501816_1137305545_n

Da, alegerea fotografului de nuntă e cea mai importantă decizie. Dar cum ești sigur/ă că ai făcut alegerea corectă? Pentru cei din București, decizia e mai simplă ca oricând.
Se numește Joita Lucian și este fotograf autorizat. Pasiunea nu îi lipsește: din pasiune a și început o carieră în fotografie, de profesie este jurist. Descrierea sa m-a impresionat: “Nu-mi plac autocaracterizările,singurul lucru ce vi-l pot spune este că sunt fotograf autorizat  prin certificatul seria F ,nr. 0324345 eliberat de Min. Muncii si Egalității de Șanse ,drept urmare vă invit sa vizionați galeriile foto-video și să vă faceți dumneavoastră o părere, iar dacă veți considera că noi suntem ceea ce aveți nevoie nu ezitați să ne contactați și să vă programați din timp pentru o colaborare cu noi. Nu suntem perfecți, tot timpul vom avea ceva de învățat, deci vă așteptăm chiar și cu sugestii. Fotografia de nunta o fac din pasiune, am renunțat la carieră pentru asta, iar filmarea de nunta mă fascinează, cât de multe lucruri poți face cu o camera video dacă ai în spatele ei un cameraman profesionist de nuntă.”PicMonkey Collage

Mai mult decât atât, profesionalismul său este de necontestat. Folosește doar aparate full-frame si obiective clasa L-luxury, iar pe partea de foto video nunta, camere profesionale folosite și de televiziuni, și filmari cu dslr.

Am accesat pagina de web a acestui fotograf nunta Bucuresti și am fost impresionată de felul în care a reușit așa de bine să creeze  un loc al lui, în toată această lume virtuală, unul încărcat de emoții, ce iau naștere, pe de o parte din pozele sale deosebit de expresive, pe de altă parte  se desprind din rândurile pe care le-a scris din tot sufletul. Aș fi vrut să vă împărtășesc și vouă pasajele întregi ce mi-au plăcut așa de mult, dar aș fi copiat tot de acolo. Așa că vă las pe voi să descoperiți aici. Ce vă pot spune e că mi-am dat seama de ce a reușit să fie așa de apreciat. Aș spune, în primul rând, marea lui ambiție, atenția pentru detalii. Dar mai mult decât atât, legătura pe care o stabilește cu fiecare client, care, cred eu, că devine, până la urmă, un prieten.
Atât de mult admir faptul că nu a ales să iși încarce pagina cu laude, tarife, ci a preferat sa creeze povestea lui, în care el e eroul; a ales să împărtășească din experiența sa, să ne dea tuturor sfaturi în alegerea unui fotograf de nunta profesionist, și să ne îndemnde, la final, să îl alegem, atâta timp cât noi “vom considera că el e acel fotograf de care avem nevoie”. 

“Nu sunt de acord cu cei care așteaptă să se întâmple ceva magic, în fotografie, și mai ales in fotografia de nunta, magia trebuie creată.1379710_608012922570495_2135030307_n

Un alt lucru care mi-a atras atenția e modul în care Lucian Joita alege să colaboreze cu fiecare cuplu în parte. Oricare dintre noi are ceva reticențe când vine vorba de a ne lăsa fotografiați, cu atât mai mult în ziua cea mare, când zeci de alte gânduri și griji ne tulbură mintea. Acest  fotograf nunta despre care vă vorbesc, reușește o comunicare unică alături de clienții săi. El nu crede că o poză superbă, expresivă, vine de la sine, doar urmărindu-i pe cei doi și așteptănd ceva. El alege cele mai frumoase cadre care să completeze totul perfect.

Și cum mulți ne dorim ca amintirile noastre să pară cât mai reale, Lucian Joita ne pune la dispoziție filmare cu două dslr-uri în timp real, cu o calitate optică mare, o varietate a unghiurilor de filmare și o surprindere mai atentă și mai largă a emoțiilor.


Peste ani, când cine știe unde ne va aduce destinul, într-o zi când poate ne vom simți triști sau pierduți, vom cugeta, ca și acum, către acele clipe magice, pe care un bărbat cu o mare pasiune și pricepere pentru fotografie -al cărui scop este să ne ajute ca nunta noastră să fie una de neuitat, să fie perfectă nu numai pentru 24 de ore- a reușit sa le captureze: fiecare lacrimă de fericire, fiecare zâmbet larg, fiecare obicei, fiecare chip; tot ce contează pentru noi.Pentru că suntem datori să împărtășim, la rândul nostru, ceea ce ne face fericiți, și cât de fericiți suntem când vedem pozele de la nunta unor prieteni?

Pentru că ceea ce contează cu adevărat e în eternitate!533866_582919911746463_362464792_n

Advertisements

11 thoughts on “Joita Lucian- fotograf de nunta din Bucuresti pentru amintirea unui vis devenit realitate

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s