Din experienta unui blogger: ce inseamna de fapt sa ai un blog?

Informatiile nu au fost nicicand mai accesibile ca acum. In era vitezei in care ne aflam, ne e mai usor ca niciodata sa avem acces la ultimele noutati, la informatii de care, in mod clasic, putem beneficia prin ample documentari in biblioteci, reviste. Acum e mai usor ca niciodata sa ne putem individualiza si sa avem propriul nostru loc in blogosfera.

Am scris acum ceva timp un articol in care incercam sa explic de ce am hotarat sa creez acest blog. Este intrebarea de la care trebuie sa porneasca fiecare om ce isi propune sa inceapa acest lucru.


Ca sa am un loc al meu in toata blogosfera asta, in tot internetul asta, in toata lumea asta virtuala. Un loc ‘al meu’ unde sa pot scrie ceea ce simt, ce cred, ce gandesc EU. Sa am si eu un loc, cat de micut, printre miliardele de bloguri. Caci eu vreau sa fiu EU, si sa nu ma aseman cu un altcineva, iar blogul pe care il creez (creez-ce frumos suna!..) sa nu fie asemenea altuia. Ati spune, ‘Sunt miliarde de bloguri. De ceasta?’ pentru ca e scris din suflet, pentru ca am atatea idei si ganduri si reflectez mult inainte de a scrie ceva.Oricine poate avea un blog, dar nu oricine poate CREEA un blog, nu oricine poate sa ii dea viata, iar asta imi doresc eu, din acest punct de vedere.De ce? Pentru ca poate ceea ce scriu va ajuta si pe ceilalti fie ca e vorba de un review sau de un post personal, cu o tenta ceva mai psihologica.Pentru ca e un mod de a ma descatusa, de a ma linisti, de a ma informa, de a imi cultiva si dezvolta pasiunea pentru frumos,da a evolua, de a ma incarca pozitiv.Pentru ca vreau si sper ca voi reusi sa creez o comunitate frumosa. Sa interactionez, sa socializez, sa cunosc persoane noi si sa experimentez situatii inedite.Pentru ca vreau sa imi dezvolt capacitatile, sa ma perfectionez. Pentru ca vreau sa excelez. Sa dezvolt o latura speciala a mea. Pentru ca vreau sa creez. Pentru arta frumosului.


Astea au fost argumentele mele la acel moment. Postarile s-au dezvoltat, pe teme si prin cuvinte diferite, dar incercand sa imi creez acel stil propriu de a scrie. Astia au fost primii pasi: sa am ‘curajul’ de a incepe ceva, de a-mi indrepta atentia, dorinta de a-mi imbogati cunostintele, de a-mi cultiva abilitatile in ceva concret, care sa capete proportii treptat.

Acum sunt determinata sa trec la pasul urmator! Acum m-am hotarat sa dezvolt si mai mult aceasta pasiune si sa incep cu un domeniu propriu. Am sa incep cu argumetele care imi sustin clar parerea. De ce e mult mai eficient un domeniu propriu si de ce se constituie ca o necesitate pentru un blogger?

  • In primul rand, pentru ca te individualizeaza cu adevarat, iti ofera posibilitatea de a avea acel ‘al tau’.  Ai posibilitatea de a avea un domeniu unic, pe care nimeni sa nu il poata avea si care sa te reprezinte cu adevarat. Avand un blog personal, care urmareste o anumita sfera de subiecte, vei putea scrie tot ce-ti trece prin cap, e ca propria carte!
  • Iti ofera beneficii in ceea ce priveste felul in care cei din jur te privesc. Fie ca este un nou vizitator al blogului sau un sponsor, reprezentant al unei companii, tuturor le vei oferi impresia de profesionalism.
  • Un alt argument: Sa presupunem ca blogul tau se numeste nume.blogspot.com sau nume.wordpress.com etc.. Dupa o anumita perioada, oricine isi doreste sa ‘scape’ de tot acel nume lung si sa treaca la ‘.ro’ de exemplu.
  • Motoarele de cautare! Da, pana si in cazul unui search pe Google, vei avea un avantaj cu domeniul propriu, pentru ca din ce in ce mai mult, se pune accent pe brand.
  • Nu e cazul sa iti faci griji ca munca ta se pierde. In mod inexplicabil, nu putine sunt cazurile in care bloggeri fara domeniu propriu, s-au trezit intr-o zi ..fara blog. De ce? Nimeni nu stie! Un lucru e cert: articolele nu au  putut fii recuperate. Ei bine, toata bataia asta de cap poate fii prevenita printr-un domeniu propriu, pentru ca se face des backup la date.
  • Nu te confrunti nici cu enervanta limita de spatiu. E lucrul la care m-am gandit inca din prima zi de cand am creat blogul. Am vazut ca este impusa o anumita limita, de 3,072MB in cazul meu. Si ca in orice alt domeniu, nimanui nu ii plac limitele impuse, mai ales cand asta iti ingradeste libertatea de a scrie, de a te exprima.
  • Ai libertatea de a-ti crea site-ul dupa bunul tau plac, cu orice teme, culori si widgeturi doresti. Asta pentru mine este, cred, cel mai mare avantaj. E enervant cand ai o viziune proprie, dar nu o poti aplica. Sau cat de enervant este momemtul in care incerci sa apropii aspectul blogului cat mai mult de viziunea ta, dar nu poti schimba anumite lucruri, culori? Si asta pentru platforma iti impune, din nou, anumite limite.

Si sunt sigura ca argumentele sunt mult mai multe. Asa ca singura solutie este achizitonarea unui domeniu propriu. Acum cea mai mare problema care intervine este aceea a banilor. Spre exemplu, cum eu am intentia de a avea un domeniu propriu, as fii tentata sa aleg unul de pe wordpress, asa avand si acces la o tema care imi place. Dar asta inseamna..21

In cateva cuvinte, multi bani.  Bani, insa, nu ar trebui sa stea inaintea dorintelor noastre. Este idee la care s-a gandit si pe care a dezvoltat-o, Webrahost .In primul rand, avantajul principal este discountul de 35%, asa incat site-ul ofera cel mai mic pret pentru inregistrare, preturile fiind variate in functie de extensie si domeniul in care blogul tau activeaza. Vezi toate preturile si varietatea de domenii aici.3
Poti, de asemenea, alege locatia in care va fii gazduit site-ul tau.In fiecare zi, este realizat automat backup-ul complet pe un server extern si in plus,iti poti crea o adresa de mail folosind numele domeniului tau web.
Totodata, ce mi se pare foarte important si avantajos, este ca platesti 25€ pentru un domeniu pe o perioada nedeterminata. Preturile pentru gazduire pornesc de la 2€ pe luna, pret care include si  1GB Spatiu HDD, 40GB trafic lunar, un domeniu gazduit, doua conturi de email,stocare redundanta, backup extern zilnic-pentru a va pastra in siguranta toate datele,latenta minima.

Prin urmare, sper ca articolul meu v-a oferit cateva argumete in favoarea detinerii unui domeniu propriu. E o investitie pe termen lung, cu beneficii din foarte multe puncte de vedere.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s